Over Huis van het kind

Het ‘Huis van het Kind Klein-Brabant – Vaartland’ is dé plek voor informatie, ondersteuning en ontmoeting voor alle gezinnen en iedereen die betrokken is bij het grootbrengen van kinderen en jongeren.

Het huis van het kind is een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties met een aanbod voor gezinnen, ouders ,kinderen, jongeren en professionals.

U kan bij het huis van het kind terecht voor informatie, advies, ondersteuning en begeleiding. Dit over kraamzorg, kinderopvang, opvoeding, gezinsondersteuning, vrije tijd, en nog veel meer. Ook worden er geregeld info-avonden, vormingen en andere activiteiten ingericht.

Het huis van het kind Klein-Brabant – Vaartland is een samenwerking tussen de gemeenten Willebroek, Bornem, Sint Amands en Puurs. Het verzamelt verschillende organisaties uit de ruime regio die professioneel of vrijwillig werken rond het welzijn van kinderen en jongeren. Op die manier wil het huis van het kind de lokale ondersteuning en dienstverlening in kaart brengen en op elkaar afstemmen. Daarnaast is het huis van het kind het aanspreekpunt voor ouders en professionals met al hun opvoedingsvragen.

Het huis van het kind Klein-Brabant – Vaartland heeft er voor gekozen om in de eerste plaats een digitaal huis te zijn, dat altijd en overal toegankelijk is. Een stenen huis van het kind staat momenteel niet gepland. Het huis van het kind wil zich niet vastpinnen op een bepaalde locatie, maar zo dicht mogelijk bij de mensen staan.

Contact

Coördinator Huis van het Kind Klein-Brabant-Vaartland: Sophie Vleminck

E-mail: info@huisvanhetkind-kbv.be

Tel: 03 890 76 01