Vrije tijd kinderen en jongeren

De sportdienst staat in voor alles rond sport! Dat gaat van het beheer over het gemeentelijke sportcentrum, diverse sportverenigingen tot service aan de individuele sportbeoefenaar. De sportdienst is dan ook op sportgebied het eerste aanspreekpunt voor alle inwoners en sportverenigingen van de gemeente. Zij kunnen er terecht met allerlei vragen over het sportgebeuren in de gemeente. Zo beschikt de sportdienst over heel wat informatie over sportkampen, sportverzekeringen, sportverenigingen, federaties, organisaties, enz.

De sportdienst richt zelf ook diverse activiteiten in.

Contact & info

Puurs klik hier

Sint-Amands  klik hier

Bornem klik hier

Willebroek klik hier

Jeugddienst Puurs organiseert tijdens alle schoolvakanties speelweken in het JOC WIJland. Het WIJland is een plaats waar kinderen van 2.5 tot 12 jaar onder begeleiding van supertoffe animatoren naar hartelust kunnen spelen en dit een hele dag lang. Elke dag (enkel tijdens vakanties) kunnen ze in het WIJland terecht tussen 07.00u en 18.30u.

De jeugddienst organiseert ook uitstappen en grabbelpas- en SWAP activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 15 jaar.

Sportievelingen kunnen tijdens de vakanties gaan sporten tijdens de sportweken. Dit aanbod kan je ook terugvinden in ons vakantieaanbod. Deze activiteiten worden georganiseerd door de de sportdienst

Contact

Jeugddienst Puurs organiseert deze vakantieopvang.

website klik hier

Tel: 03 890 76 01

E-mail: jeugd@puurs.be

Het vakantieaanbod van Puurs kan je hier terugvinden!

Je reserveert je opvangdagen via de webwinkel

De jeugddienst is een deel van de gemeentelijke administratie, die zich bezighoudt met alles wat belangrijk is voor de jeugd in jouw gemeente.

Een jeugddienst is verantwoordelijk voor het jeugdbeleid voor jouw stad of gemeente. Dat gaat van speelterreinen aanleggen, tot een vrijetijdsprogramma aanbieden, de jeugdraad ondersteunen, kinderopvang organiseren … Je kan hier ook subsidies aanvragen voor je jeugdbeweging, jeugdhuis of jeugdactiviteit. Informatie over speelpleinwerk of hoe je als animator aan de slag kunt gaan.

Contact

jeugddienst Bornem klik hier

Waar? Hier!

jeugddienst Sint-Amands klik hier

Waar? Hier!

Willebroek Dienst Jeugd, Onderwijs en Kinderopvang klik hier

Waar? Hier!

Puurs Dienst Jeugd, Onderwijs en Kinderopvang klik hier

Waar? Hier!

Missie = Kinderopvang op maat van kinderen en ouders, op maat van medewerkers en partners. Kinderopvang duurzaam, creatief en vernieuwend met een open blik op de wereld. Een kinderopvang waar iedereen zichzelf kan zijn verbonden met elkaar en met de organisatie waar afspraken ondersteuning bieden. Kinderopvang waar ieder kan groeien, bouwend aan de maatschappij van morgen.

Buitenschoolse kinderopvang Stekelbees richt zich tot alle kinderen van de basisschool. Zij kunnen bij ons terecht voor en na school, op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en vakantiedagen. We bieden kinderopvang op maat van de kinderen. Het welbevinden van de kinderen is ons uitgangspunt. Buitenschoolse opvang hoort bij de vrije tijd van kinderen. Wij willen kinderen alle speel- en groeikansen bieden.

Contact

BKO Stekelbees heeft 3 vestigingen: Sint-Amands, Oppuurs en Lippelo.

Tel: 052 21 97 04

E-mail: Lksintamands@landelijkekinderopvang.be

Website klik hier of hier

Voor dringende gevallen kan je ook terecht bij de helpdesk van Landelijke Kinderopvang: 070 24 60 41, elke werkdag van 9 tot 14 u.

De Gezinsbond is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor élk gezin: sociaal, cultureel én politiek.

Opvoedingsondersteuning is een kerndomein in het aanbod van de Gezinsbond , met tijdschriften als Brieven aan Jonge Ouders (van zwangerschap tot peuter), BOTsing (voor ouders met tieners) en de Bond, onze tweewekelijkse krant. In de regio organiseren 12 lokale vrijwilligerskernen gezins-activiteiten, tweedehandsbeurzen en vormingsavonden over opvoeding en consumentenzaken. Het lidmaatschap geeft daar bovenop toegang tot de kinderoppasdienst en kortingen allerhande.

Contact

Voor de website klik hier

E-mail:  Reinout.Beyaert@gezinsbond.be

Algemene contactgegevens kan je hier terugvinden.

Het jongeren aanbod CAW (ook gekend als JAC) is een aanbod van CAW Boom Mechelen Lier. Bij het JAC kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar terecht met vragen om hulp, advies en informatie.

Het JAC helpt jongeren met al hun vragen en problemen. Je kan bij een hulpverlener terecht voor gesprekken en ondersteuning.

Lig je in de knoop met jezelf of je omgeving? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs, pesten, gezondheid, relaties, werken? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Contact

Neem contact op met het JAC. Je kan gratis en anoniem bij ons terecht.
Maak een afspraak met een hulpverlener om eens langs te komen. Je kan je vraag ook stellen via e-mail, telefoon, het contactformulier of je kan chatten met een hulpverlener.

Elke werkdag kan je chatten met een JAC-hulpverlener. Gratis en anoniem! Klik hier voor meer informatie.

Website klik hier

E-mail: jac@cawboommechelenlier.be

Tel: 015 695 695


Speelplein is een viersterrenvakantie in eigen gemeente, want alles kan en niks moet (behalve dingen vernielen en je spullen opruimen). Vakantie is er om te luieren, je te amuseren, kampen te bouwen, je te verkleden … kortom om lekker je zin te doen! Samen met de animatoren probeert de jeugddienst de kinderen gedurende een viertal weken een leuke zomervakantie te bezorgen.

Contact

Dienst samenleving
E-mail: jeugddienst@sint-amands.be
Tel: 052 39 98 77

Inschrijven kan via de webwinkel

De speelpleinwerking is een initiatief waar kinderen zoveel mogelijk hun vakantie kunnen beleven. Wij organiseren speelpleinwerking tijdens alle vakanties behalve tijdens de kerstvakantie. Samen met de animatoren probeert de jeugddienst de kinderen een leuke vakantie te bezorgen. Een vakantie waarin niets moet en alles mag.

Contact

Website klik hier

Tel: 03 890 69 47

E-mail: jeugd@bornem.be

In de vakantiekrant vindt je alles om de kinderen een supertoffe vakantie in eigen gemeente te bezorgen.

Tijdens schoolvakanties kan uw kind terecht op de buitenschoolse kinderopvang. De opvang is doorlopend open vanaf 7 uur tot 18 uur ’s avonds. Tijdens de grote vakantie (zomer) is er een specifieke regeling voor kinderen die het volgende schooljaar naar het 2de leerjaar gaan. Zij worden om 9 uur met de bus naar de speelpleinwerking gebracht. Daar kunnen zij samen met hun leeftijdsgenootjes een hele dag ravotten. ’s Avonds worden ze om 16u.30 opgehaald en opnieuw naar de kinderopvang gebracht, waar u ze kan komen ophalen. Is uw kind een kleutertje, dan blijft hij of zij een hele dag op de opvang zelf. Samen met zijn leeftijdgenootjes kan het dan knutselen, schilderen, met de blokken spelen, op uitstap, enzovoort.

Contact

Website klik hier

Tel: 0499 93 97 78

E-mail: bko@willebroek.be